Att arbeta med TV-produktion

apr 18, 2022

Är du kreativ, gillar att skapa och filma, redigera och vill du dagligen ta dig an nya utmaningar? Då kanske det är inom TV- produktion som just du ska jobba. TV-produktion är otroligt brett och du kan välja att arbeta inom ett flertal olika områden, och en sak som är säker är att du inte kommer att ha en tråkig dag på jobbet.

Har du länge tyckt om att skapa underhållning och att redigera och funderar på om inte du skulle passa att arbeta med TV- produktion? Då är det hög tid att du söker in till en utbildning och utbildar dig, för du kommer inte att ångra dig.

En arbetsdag i rörelse

TV- produktion är otroligt brett, och det finns många olika områden inom detta som ska fungera för att vi ska kunna skapa fantastisk och underhållande TV för tittarna. Du kan arbeta med allt från casting till ett kommande TV- program, till att genomföra research till en inspelning, att spela in programmet eller reklamfilmen, till efterbearbetning och redigering av inspelat material. Men detta är inte allt.

Fotografering, ljud- och ljussättning, projektledning och att komma på nya idéer är också det områden som du kan arbeta med. TV- produktion är utmärkt för dig som är kreativ, som gillar att utmana dig själv och som vill ha ett arbeta där du näst intill jämt är i rörelse.

Få in en fot i branschen

TV- produktion är ett område som har växt enormt de senaste åren, och efterfrågan efter fler som kan tänka sig jobba med detta är mycket hög. Hur lyckas man då få in en fot i branschen och kunna jobba inom TV- produktion. Många efterfrågar idag personer som är utbildade, och det finns många möjliga vägar för dig att gå. Du kan ansöka till någon av de många kreativa universitetsutbildningar som finns, men även högskolor och yrkeshögskolor i Sverige och utomlands har många utbildningar inom TV- produktion. De flesta utbildningarna har också en praktikperiod för att du ska få in foten i branschen.