Hur funkar webb-tv?

okt 10, 2022

Har du någonsin funderat över hur webb-tv fungerar? Det är en tjänst som distribueras över nät men som inte ska blandas ihop med IPTV. Det är nämligen två helt olika saker. Webb-tv är något som sänds över det öppna nätet och fungerar med alla moderna webbläsare. Du kan alltså titta oavsett om du använder Chrome, Firefox eller Safari. Du kan även titta i det som kallas för Mediacenter. Ett väldigt bra exempel är Apple-TV.

Nå ut med dina program

Webb-tv är faktiskt ett sätt för vem som helst att nå ut med sina program. Du kan till exempel anlita ett företag som studios19.se och sända när du vill. Du kan spela in ditt eget event eller varför inte en nyhetssändning? Allt du behöver göra är att ta dig till studion. Det är ett väldigt enkelt sätt att nå ut till en större målgrupp oavsett ämne.

Ett fullgott alternativ

Tidigare sågs webb-tv främst som ett komplement till andra tv-kanaler. Nu är det en stor konkurrent till de andra kanalerna. Många vill inte längre vara styrda av en tablå utan kunna välja själva när de vill se sina favoritprogram. Du behöver inte heller köpa ett helt kanalpaket utan kan välja de tjänster som du är intresserad av.

Om du till exempel tittar bara på Tv4 kan du välja att endast köpa deras webb-tv. Du kan sedan streama deras program direkt i din mobil, surfplatta eller smart-tv. Det är en väldigt flexibel lösning som ligger helt rätt i tiden. Många program går även att se i HD vilket gör upplevelsen ännu bättre.

Titta via en app

De flesta tjänster som erbjuder webb-tv har utvecklat sin egen app som brukar vara kostnadsfri att ladda ner. Det gör att du kan följa med i dina favoritprogram var du än befinner dig. Du kan även se repriser eller äldre säsonger.