Vilket videoredigeringsprogram ska jag välja?

okt 12, 2020

Det finns många olika videoredigeringsprogram att välja mellan, och valet beror på dina behov och förutsättningar. Här är några faktorer att tänka på när du väljer ett videoredigeringsprogram.

Se hur vi kan hjälpa till med videoproduktionen.

Faktorer att tänka på

  1. Användarvänlighet

Valet av program bör baseras på hur lättanvänt det är. Om du är nybörjare kan det vara bra att välja ett program som är enkelt att använda och har en intuitiv gränssnitt. Om du är mer erfaren kan du kanske leta efter mer avancerade funktioner.

  1. Funktioner

Kolla upp vilka funktioner som finns i programmet. Det kan vara bra att välja ett program som har de funktioner du behöver för att redigera dina videor på ett effektivt sätt. Till exempel, om du vill lägga till text, övergångar eller effekter, se till att programmet har dessa funktioner.

  1. Plattform

Kontrollera vilken plattform programmet stödjer. De flesta program är tillgängliga både för Mac och PC, men det finns vissa program som bara fungerar på en av dem. Om du använder en Mac, kan du till exempel överväga Apples egna videoredigeringsprogram iMovie.

  1. Pris

Priset kan vara en viktig faktor när du väljer ett videoredigeringsprogram. Det finns både gratisprogram och betalprogram. De flesta gratisprogrammen har begränsade funktioner, medan de betalda programmen erbjuder mer avancerade funktioner. Tänk på hur mycket du vill lägga på programmet.

  1. Exportmöjligheter

Kolla upp vilka exportmöjligheter programmet har. De flesta programmen låter dig spara dina videor i olika format, så se till att programmet stödjer det format du behöver för att ladda upp till YouTube eller andra plattformar.

Här är några av de mest populära videoredigeringsprogrammen

  • Adobe Premiere Pro
  • Final Cut Pro X
  • iMovie (endast för Mac)
  • DaVinci Resolve
  • Shotcut (gratis)

Det är angeläget att tänka igenom dina behov och förutsättningar när du väljer ett videoredigeringsprogram, så att du kan hitta ett program som passar just dig.

Källa