VR – ett nytt affärsben för Studio S19

okt 19, 2022

För två år sedan fick vi på Studio S19 en anledning att testa och sätta oss in i den nya VR-tekniken (Virtual Reality). Tillsammans med vår uppdragsgivare Caroline Hult från Soya Group skapade vi först en pilot och är nu i full gång att producera, utveckla och färdigställa en VR-miljö fullmatad med spännande innehåll.

I uppdraget ligger att “från ax till limpa” ta fram en färdig VR-tjänst, som i första hand ska användas som introduktion för nyanställda inom Soya-koncernens olika verksamheter. Till vår hjälp att ta fram en plattform och bygga VR-världen med alla dess funktioner har vi bästa tänkbara hjälp av våra experter och kompisar på Zipon Media. Samtidigt fokuserar vi på att producera videomaterial i 3D. Här har vi tillsammans med Caroline på Soya Group lagt ner en hel del tid på att planera innehåll, vilka olika miljöer som ska gestaltas och hur de olika verksamheterna bäst presenteras.

Hur blir ett föl till? Kan jag få följa med när en travhäst tränas? Hur går det till att skörda foder till djur?

Ja, det var några av de frågor som ställdes när vi nu inlett projektet med att presentera Menhammar Stuteri, en del av Soya Group-koncernen.

Menhammar föder upp, tränar, tävlar och säljer förstklassiga travhästar. Här bedrivs också hingsthållning, jordbruk samt en mindre köttdjursuppfödning för växelbete och för att hålla sjönära marker öppna.

I mars beräknas en första version vara klar att presenteras. Därefter kommer vi att fylla på med material från koncernens olika delar. Ett oerhört spännande projekt för oss på Studio S19 som vi är väldigt glada och tacksamma för att vi involverats i.

VR är nu “ett nytt ben” i vår portfölj av tjänster vi kan erbjuda, vilket känns oerhört spännande. Är du nyfiken på att veta mer, eller kanske vill komma förbi och låna ett VR-headset och kika hur det ser ut? Bara att du hör av dig!