Bästa studiomikrofonen?

okt 4, 2020

Så du är på jakt efter en ny studiomikrofon, eller kanske till och med din första? Spännande! Det är alltid en upplevelse att införskaffa ny utrustning, särskilt en mikrofon som ska fånga och förstärka din röst på bästa sätt.

Det är dock inte enkelt att välja bland de tusentals olika studiomikrofoner som finns på marknaden, och det kan vara svårt att prova dem i en fysisk butik om du inte känner dig bekväm att sjunga inför andra. Därför har vi satt ihop denna guide för att hjälpa dig att hitta den perfekta sångmikrofonen bland de mest framstående och populära modellerna 2023!

Läs mer: Vad är en TV studio?

En lista på de bästa studiomikrofonerna 2023

Shure – Shure är ett av de främsta och mest erkända företagen när det gäller studiomikrofoner och liveframträdanden. Shures SM7B studiomikrofon lever upp till förväntningarna och erbjuder enastående kvalitet! SM7B är en dynamisk mikrofon som passar perfekt för sång, gitarr eller andra instrumentinspelningar, samt för podcasts och ljudböcker.

Devines BM-500 – En annan självskriven kandidat på denna lista är Devines BM-500 studiomikrofon. Trots det något lägre priset, erbjuder denna kondensatormikrofon fantastisk kvalitet. Den eleganta designen och imponerande prestandan är allt man kan önska! Devines BM-500 kondensatormikrofon har ett imponerande frekvensomfång från 20 till 20 000 Hz, vilket gör den mycket mångsidig och lämplig för en rad olika inspelningar – allt från djupa basfrekvenser till höga toner.

Aston Microphones Origin – Aston Microphones Origin är en kondensatormikrofon som är känd för sin distinkta design och utmärkta ljudkvalitet. Den är idealisk för både sång- och instrumentinspelningar och uppskattas av både professionella och hemstudioanvändare för dess naturliga ljudåtergivning och mångsidighet.

Vad är en studiomikrofon?

En studiomikrofon, som namnet antyder, är en mikrofon designad för att användas i en studio. Det finns en rad olika mikrofoner som används i studios för olika inspelningsändamål. Vissa mikrofoner är specialiserade på specifika inspelningsuppgifter, såsom sångmikrofoner, akustiska gitarrmikrofoner eller trumsetmikrofoner. Men ofta kan en kondensatormikrofon användas för flera ändamål, som sånginspelning och akustisk gitarrinspelning. Studiomikrofon är därför ett övergripande begrepp som innefattar många olika typer av mikrofoner.