Vilken kamera är bäst för Youtube?

okt 27, 2020

Om du planerar att starta en YouTube-kanal och vill ha en kamera som ger hög kvalitet på dina videor, finns det flera faktorer att ta hänsyn till. Här är några tips på vad du bör leta efter när du väljer en kamera för att skapa YouTube-innehåll.

Läs mer: Vad är digital videoproduktion?

Detta bör du tänka på

  1. Bildkvalitet

Bildkvaliteten är en av de viktigaste faktorerna när det gäller att skapa bra innehåll på YouTube. Du vill ha en kamera som kan filma i högsta möjliga upplösning för att se till att dina videor ser professionella ut. De flesta professionella YouTubers väljer kameror som kan filma i minst 1080p, men det blir allt vanligare att använda 4K-upplösning. Tänk på att ju högre upplösning desto större filer blir det att ladda upp på YouTube och ju högre krav på datorns prestanda för att redigera videorna.

  1. Autofokus

Autofokus är en annan faktor när du väljer en kamera för att skapa YouTube-innehåll. Du vill ha en kamera som har snabb och tillförlitlig autofokus, eftersom det hjälper dig att hålla fokus på motivet och ger en professionell känsla till dina videor.

  1. Bildstabilisering

Bildstabilisering kan göra stor skillnad i dina videor. Om du planerar att filma med handen eller röra dig mycket, kan en kamera med bildstabilisering hjälpa till att minska skakningar i videon och se till att den blir mer stabil och mjukare att titta på.

  1. Ljudkvalitet

Ljudkvaliteten är också betydelsefullt och något som många YouTubers glömmer bort.

  1. Användarvänlighet

Till sist, tänk på hur lätt kameran är att använda. Du vill ha en kamera som är lätt att hantera och använda så att du kan fokusera på att skapa innehåll istället för att kämpa med tekniska problem.

Vi kan hjälpa till med att skapa en professionell videoproduktion som med fördel kan laddas upp på Youtube.

Bra kameror för Youtube

  1. Sony A7 III
  2. Canon EOS M50 Mark II
  3. Panasonic Lumix GH5
  4. Fujifilm X-T4
  5. Canon EOS R5